Редактор: e-mail: Снимка Австрийска федерална полицияФБР и австралийската полиция в продължение на

...
Редактор: e-mail: Снимка Австрийска федерална полицияФБР и австралийската полиция в продължение на
Коментари Харесай

Уловката на века: ФБР и австралийската полиция подлъгаха престъпни банди с приложение за чат и извършиха стотици арести

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Австрийска федерална полиция

ФБР и австралийската полиция в продължение на няколко години са чели скрито предпазено приложение за чат, известно измежду проведената престъпност. В резултат на интервенцията, наречена в медиите " уловката на века ", са осъществени стотици арести.

Престъпниците са употребявали хипотетично високозащитеното криптирано чат приложение ANOM, което е било конфигурирано на мобилни телефони, закупено на черния пазар, се споделя в изказване на Австралийската федерална полиция (АФП).

Устройствата са били лишени от всички други функционалности и са можели да изпращат известия единствено посредством ANOM, което е ставало все по-популярно в незаконните среди. 

Това, което потребителите не са знаели, е, че приложението е било скрито ръководено от ФБР, а австралийската полиция е помогнала за декриптирането на известията.

" Тези незаконни инфлуенсъри сложиха Агенция Франс Прес в задния джоб на стотици хипотетични причинители, съобщи комисарят на Агенция Франс Прес Рийс Кершоу. - По създание те са си поставили белезници, като са одобрили и са се доверили на АНОМ и намерено са общували по него, без да знаят, че от самото начало сме ги следили. “

Проверката - наречена интервенция " Айрънсайд " и траяла три години, е довела до 224 ареста от страна на Агенция Франс Прес. Заподозрените са били свързани с основаната в Австралия италианска мафия, азиатски и албански незаконни синдикати, както и с мотоциклетни банди.

Кершоу съобщи, че служителите на реда са осуетили 21 заговора за ликвидиране, в това число на петчленно семейство, затворили са шест лаборатории за опиати, иззели са 104 броя огнестрелни и други оръжия, както и близо 45 млн. $ в брой. Конфискувани са също и към 3,7 тона опиати.

Само в австралийския щат Нов Южен Уелс (НЮУ) чиновниците са задържали 35 души, иззели са 27 оръжия, в това число 50-калиброва снайперска пушка, и " обилни количества " опиати, като кокаин, канабис и MDMA (3,4-метилен-диокси-мета-амфетамин, екстази).

Конфискували са и няколко първокласни спортни автомобила, измежду които Ферари, Ламборджин, Макларън и Бентли, оповестяват от полицията, написа rt.com.

Превод „ Петел “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР